СТАРТУВА НОВИОТ ТУРНИР НА УЕФА

Распоред на септемвриските натпревари во Лигата на нации

Германија - Франција е шлагот на тортата. Мечот е закажан за утре во Минхен.Во петок играат Италија и Полска, а во сабота Шпанија - Англија...

објавено: 5 септември 2018 - 21:20

Правилата велат дека победниците од секоја од групите ќе играат полуфинале и финале. Тој што ќе триумфира во секоја од Лигите (А до Д) ќе избори место на ЕП 2020. Ако победникот избори место преку регуларните квалификации тогаш на еврошампионатот патува финалистот.

 

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ЗА СЕПТЕМВРИ


ЛИГА А
ГРУПА 1
6.09.2018
ГЕРМАНИЈА -ФРАНЦИЈА 20:45 ч.
9.09.2018
ФРАНЦИЈА - ХОЛАНДИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 2
8.09.2018
ШВАЈЦАРИЈА - ИСЛАНД 18:00 ч.
11.09.2018
ИСЛАНД - БЕЛГИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 3
7.09.2018
ИТАЛИЈА - ПОЛСКА 20:45 ч.
10.09.2018
ПОРТУГАЛИЈА - ИТАЛИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 4
8.09.2018
АНГЛИЈА - ШПАНИЈА 20:45 ч.
11.09.2018
ШПАНИЈА - ХРВАТСКА 20:45 ч.

ЛИГА Б
ГРУПА 1
6.09.2018
ЧЕШКА - УКРАИНА 20:45 ч.
9.09.2018
УКРАИНА - СЛОВАЧКА 15:00 ч.

ГРУПА 2
7.09.2018
ТУРЦИЈА - РУСИЈА 20:45 ч.
10.09.2018
ШВЕДСКА - ТУРЦИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 3
8.09.2018
С.ИРСКА - БИХ 15:00 ч.
11.09.2018
БИХ - АВСТРИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 4
6.09.2018
ВЕЛС - РЕП.ИРСКА 20:45 ч.
9.09.2018
ДАНСКА - ВЕЛС 18:00 ч.

ЛИГА Ц
ГРУПА 1
7.09.2018
АЛБАНИЈА - ИЗРАЕЛ 20:45 ч.
10.09.2018
ШКОТСКА - АЛБАНИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 2
8.09.2018
ФИНСКА - УНГАРИЈА 18:00 ч.
ЕСТОНИЈА - ГРЦИЈА 20:45 ч.
11.09.2018
УНГАРИЈА - ГРЦИЈА 20:45 ч.
ФИНСКА - ЕСТОНИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 3
6.09.2018
СЛОВЕНИЈА -БУГАРИЈА 20:45 ч.
НОРВЕШКА - КИПАР 20:45 ч.
9.10.2018
БУГАРИЈА - НОРВЕШКА 18:00 ч.
КИПАР - СЛОВЕНИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 4
7.09.2018
ЛИТВАНИЈА - СРБИЈА 20:45 ч.
РОМАНИЈА - ЦРНА ГОРА 20:45 ч.
10.09.2018
СРБИЈА - РОМАНИЈА 20:45 ч.
ЦРНА ГОРА - ЛИТВАНИЈА 20:45 ч.

ЛИГА Д
ГРУПА 1
6.09.2018
КАЗАХСТАН -ГРУЗИЈА 16:00 ч.
ЛЕТОНИЈА - АНДОРА 20:45 ч.
9.09.2018
ГРУЗИЈА - ЛЕТОНИЈА 18:00 ч.
10.09.2018
АНДОРА - КАЗАХСТАН 20:45 ч.

ГРУПА 2
8.09.2018
БЕЛОРУСИЈА - САН МАРИНО 18:00 ч.
ЛУКСЕМБУРГ - МОЛДАВИЈА 20:45 ч.
11.09.2018
САН МАРИНО - ЛУКСЕМБУРГ 20:45 ч.
МОЛДАВИЈА - БЕЛОРУСИЈА 20:45 ч.

ГРУПА 3
7.09.2018
АЗЕРБЕЈЏАН - КОСОВО 18:00 ч.
ФАРСКИ ОСТРОВИ - МАЛТА 20:45 ч.
10.09.2018
КОСОВО - ФАРСКИ ОСТРОВИ 20:45 ч.
МАЛТА - АЗЕРБЕЈЏАН 20:45 ч.

ГРУПА 4
6.09.2018
ЕРМЕНИЈА - ЛИХТЕНШТАЈН 20:45 ч.
ГИБРАЛТАР - МАКЕДОНИЈА 20:45 ч.
9.09.2018
МАКЕДОНИЈА - ЕРМЕНИЈА 18:00 ч.
ЛИХТЕНШТАЈН - ГИБРАЛТАР 20:45 ч.

 

Најново во Меѓународен Фудбал