СПОРЕД ФИБА РАНКИНГОТ

Македонските „баскеташи" се 28 во Европа, и 48. во светот

За неполна година од 124 позиција со напорна работа, со промоција и пополаризација 3x3 кошарката во Македонија успеа да дојде на 48 позиција на светската ранг листа!

објавено: 3 септември 2018 - 17:00

До пред извесно време бевме на 124. место во светскиот поредок на она што се нарекува игра „три на три".

Но по реализацијата на неколку проекти, како и доби резултати на нашите претставници на оние турнири реализирани во текот на ова лето, Македонија направи сериозен чекор напред.


Па така, на последното рангирање на ФИБА во делот на „3на3", Македонија напредуваше за неверојатни 76 позиции.
И во овој момент нашите „баскетџии" се на 48. место во светот, односно дваесет позиции погоре, или на 20. кога станува збор за онаа европска зона.

Најново во Кошарка