НЕ СЕ ЗАБОРАВААТ ТИЕ ИСТОРИСКИ МОМЕНТИ

„Првата репрезентација“ со почесен, победнички круг на „Филип втори“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Прекрасен момент за историјата на макеоднскиот репрезентативен фудбал.

Првата македонска селекција која пред 25. години го одигра првиот официјален меч, оној во Крањ каде беше совладана Словенија со (4:1), вечерва се појави на Арената „Филип втори“ во Скопје и беше поздравена од присутните љубители, кои ги има не многу повеќе од илјада, за жал, на фудбалот со бурен аплауз.

Не беа заборавени од нашата фудбалска федерација ниту од љубимецот на нацијата „малиот Јане“...

објавено: 13 октомври 2018 - 20:46