ТАЖНА ВЕСТ ЗА ХРВАТСКА ПРЕД ФИНАЛЕТО

Почина Драгутин Шурбек

Навистина тажна вест доби хрватскиот и виоoпшто спортот на просторите на поранешната држава. Премина Драгутин Шурбек, легендарен пинпонгар и поранешен светски и европски шампион во овој спорт.

објавено: 15 јули 2018 - 13:32

Навистина тажна вест доби хрватскиот и виоoпшто спортот на просторите на поранешната држава. Премина Драгутин Шурбек, легендарен пинпонгар и поранешен светски и европски шампион во овој спорт.

Шурбек, роден 1946 година, изненадувачки преминал во текот на ноќта, јавуваат „Спортске новости".
Во својата богата и долга кариера, долга цели тридецении, овој неверојатен спортист освоил вкупно 36. медали на големите натпреварувања

Најново во Други спортови