МЛАДИНСКИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ-БУЕНОС АИРЕС 2018

КАКОВ МАЛЕР: Берат Мустафа со руптура на задната ложа

Поради повреда заработен ана тренингот, нашиот атлетиќар нема да се појави на патеката во Буенос Аирес. 

објавено: 11 октомври 2018 - 09:50

Македонскиот олимписки комитет информира дека Берат Мустафа (атлетика-400 м.), предложен од страна на Атлетската федерација на Македонија и предводен од страна на својот тренер Беџет Точи заработи повреда на последниот тренинг,

Поточно кажано, се здоби со руптура на мускулот на задната ложа и за него игрите во Буенос Аирес се завршени уште пред да почне со натпреварувањето.

Најново во Други спортови