УСПЕШНО ОДРЖАН ЈУБИЛЕЈНИОТ 50. МТКФ ЛЕТЕН КАРАТЕ СЕМИНАР

И полагање и подготовка за ЕП во Белград

Во организација на МТКФ од 10 до 16 јуни, во Неа Флогита се одржа јубилејниот 50ти. Летен карате семинар и турнир "Неа Флогита 2018".

објавено: 17 јуни 2018 - 12:00

На семинарот учествуваа вкупно 65 каратисти од неколку карате клубови од Македонија, Грција и Србија. Го водеа Шихан Венцислав Недев 9 дан, Сенсеи Дејан Недев 6 дан и Сенсеи Аљоша Недев 6 дан.


Тренинзите се одвиваа два пати дневно сабајле и напладне на плажа. Овој семинар беше и подготвителен за членовите на државната репрезентација која од 14 до 16. септември, ќе настапи на 33. ЕТКФ Европски Шампионат во традиционално карате во Белград.
На крај од семинарот се одржа полагање за ученички и мајсторски појаси како и традиционалниот карате турнир *Неа Флогита 2018*.
РЕЗУЛТАТИ:
СЕНИОРИ
КАТИ КУМИТЕ
1.СПАСЕ СТОЈАНОВ 1. СПАСЕ СТОЈАНОВ
2. ПЕТАР КОСТОВ 2. БОЈАН БОГДАНОВИЌ
3. БОЈАН БОГДАНОВИЌ 3. ПЕТАР КОСТОВ
ЈУНИОРКИ
КАТИ КОГО-КУМИТЕ
1. МИЛА САЗДОВА 1. МИЛА САЗДОВА
2. БЕРТА МИЛЕВСКА 2. БЕРТА МИЛЕВСКА
3.ЈАНА МИЛЕВСКА 3. ЈАНА МИЛЕВСКА
3.ЈЕЛЕНА ДРОБНИЌ 3. ЈЕЛЕНА ДРОБНИЌ

КАТИ КАДЕТИ КИХОН ИПОН КУМИТЕ
1.ДИМИТАР ВИТАНОВ 1. ДИМИТАР ВИТАНОВ
2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ 2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ
3.ИЛИЈА РИСТОВ 3. ПЕТАР СЕРАФИМОВСКИ
3. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ 3. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ

КАТИ ДЕЦА ОД 11-13Г. КИХОН ИПОН КУМИТЕ
1.МИЛА МЛАДЕНОВСКА 1. МИЛА МЛАДЕНОВСКА
2.КАТАРИНА ДРОБНИЌ 2. ИСКРА ГЕРОВСКА
3.ИСКРА ГЕРОВСКА 3. МАРИЈА ЈОВАНЧЕВСКА
3. МАРИЈА ЈОВАНЧЕВСКА 3. КАТАРИНА ДРОБНИЌ
ДЕЦА ОД 8-10Г.
КАТИ КИХОН ИПОН КУМИТЕ
1.ИВАН ТРПКОВСКИ 1. АЛЕК ЃОРЃИЕВ
2.АЛЕК ЃОРЃИЕВ 2. МАТЕЈ МАНГАРОВСКИ
3.СЛОБОДАН КОСТОВ 3. ИВАН ТРПКОВСКИ
3.БРАНКО СТОЈМЕНОВ 3. БРАНКО СТОЈМЕНОВ

Најново во Други спортови