Поп Арсова заврши како 10-та во Холандија

Македонија има нова рекордерка во маратон!

објавено: 14 октомври 2018 - 22:32

Македонската тркачка на долги патеки, Адријана Поп Арсова денеска на маратоното во Ајндховен, Холандија, успеа да го собори македонскиот рекорд. Во женска конкуренција, нашата маратонка заврши на 10. место со време на нов македонски рекорд - 3.00,37 часа

Поп Арсова ова агодина имаше одличен настап и на скопскиот маратон, каде во женска конкуренција заврши како трета со реме - 3.05,03 часа.

Најново во Други спортови