МАРК ИМА И ДРУГИ „ЛЕТНИ АКТИВНОСТИ"

ЗА РЕСПЕКТ: Гасол во тимот за спасување на мигранти

Бродовите на организацијата „НГО Проактиваа Опер Армс" патролираат долж Медитеранот, како евентуално би учествувале во акции за спасување на Африканци кои ги ризикувата своите животи.

објавено: 18 јули 2018 - 13:30

Бродовите на организацијата „НГО Проактиваа Опер Армс" патролираат долж Медитеранот, како евентуално би учествувале во акции за спасување на Африканци кои ги ризикувата своите животи.

Шпанскиот суперстар Марк Гасол, во вторникот попладнето учествуваше во акцијата за спасување на една жена од Камерун која во полусвесна состојба „пловела" на отворено море.

„Бес, лутина, немоќ. Неверојатно е колку многу луѓе му се препуштени на морето. Мојата почит на тимот на кој му се приклучив. Тие не седат со скрстени раце" - напиша Марк Гасол.

Најново во Другата страна на спортот