НЕОБИЧЕН „РИТУАЛ" ИМААТ ВО СТАРА ЗАГОРА

Поп му посака титула и Куп на Берое (ФОТО)

Освојувачот на Супер Купот на Бугарија за 2017 година, екипата на Берое, ги стартуваше подготовките за новата сезона...

објавено: 21 август 2018 - 17:30

Освојувачот на Супер Купот на Бугарија за 2017 година, екипата на Берое, ги стартуваше подготовките за новата сезона,.

Но со еден интересен „ритуал"...


Непосредно пред почетокот на првиот тренинг, молитва за здравје и за успех им отчита отецот Евгениј Димитров.
Во оваа прилика, свештеникот им посака титула и Куп на момците од Стара Загора, која јасно е, беше прифатено од страна на присутните фанови во општинската сала во Стара Загора.

Веднаш потоа, „зелените" се фатија за работа, видно расположени од говорот на нивниот црковен предводник...

Најново во Другата страна на спортот