КАКО ДЕЛ ОД ЕВРОПСКАТА КАМПАЊА

Намалени цени за сервисирање на моделите на Форд постари од пет години

објавено: 12 март 2016 - 10:32

Компанијата Ми-Да Гранд Моторс, официјален импортер на возилата од марката Форд за Македонија, ги намали цените за сервис поддршка на своите клиенти за сите модели и за сите видови сервиси. Намалувањето на цените се движи од 30 до 50 проценти.

Причина за ваквата одлука, како што објаснуваат од компанијата, е огромната поддршка што Ми-Да Гранд Моторс ја добива од Форд преку европската кампања „Motorcraft" која се однесува на сите возила постари од пет години.

„Форд одлучи да ги поддржи сопствениците на Форд возила во Македонија со тоа што овозможува поддршка во поглед на намалување на цените за сервис услуги. Тоа значи, сите сопственици на наши возила ќе добијат пониски цени за сервисот, без разлика кој модел на возило го имаат или каков сервис треба да направат. Ова е голема предност која без помош од централата на Форд ние како домашна компанија, самостојно, не можевме да ја обезбедиме за нашите клиенти. Сопствениците на возила постари од пет години сега добиваат оригинални делови и професионална услуга по најниски цени во историјата", објаснува Зоран Атанасовски, директор на пост-продажба во Ми-Да Гранд Моторс.

И понатаму, сервис може да се закажува преку апликацијата "Мој сервис" на официјалната веб страна на компанијата www.ford.mk(/Мој_Сервис), каде сопствениците на возила може да ги проверат цените за сервисите и да закажат термин за своето возило он-лајн.

Доколку се направи сервис кај овластен центар, тоа гарантира вградување на оригинални делови кои доаѓаат со гаранција и обучен стручен кадар. Годишно, во сервисот на Ми-Да Гранд Моторс поминуваат околу 8.000 возила за сервис.

Најново во Автомобили