| контакт | маркетинг
ФУДБАЛ

16.12.2017

АНКЕТА НА МАКЕДОНСКИ СПОРТ: НАЈДОБРИ СЕ ХАСАНИ И ОСМАНИ

Како и секоја година и оваа „Македонски спорт“ спроведе анкета во која тренерите и капитените на прволигашите ги бираат најдобрите во есенскиот дел од сезоната 2017/18

Капитенот на есенскиот првак Ферхан Хасани собра 58 поени и победи убедливо кај играчите, додека Ќатип Османи со 74 поени е најдобриот кај тренерите. Тоа е очекувано ако се знае како Шкендија ја мина цела есен. Најмногу бодови, најмногу победи, рекорден број на голови.

Правилата на анкетата
Во оваа наша, петта по ред, анкета која станува полека но сигурно и традиционална, правилата се следни. Во неа може да гласаат само капитените и тренерите на сите наши прволигашки клубови. И тие може да гласаат само за играчите и тренерите од другите екипи, не и за себе не и за своите играчи и тренери. Се гласа за тројца играчи и за тројца тренери, првиот добива пет, вториот три и третиот еден поен. Се гласа и за тренер и за играч, потоа се собираат поените и се добива победникот во двете конкуренции.

ТАБЕЛА - ИГРАЧИ
ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 58
ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 36
БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 26
ЗОРАН БАЛДОВАЛИЕВ (А. Пандев) 6
КРИСТИЈАН СТОЈКОСКИ (Шкупи) 6
БОБАН НИКОЛОВ (Вардар) 6
МАРЈАН РАДЕСКИ (Шкендија) 5
ЉУПЧО ДОРИЕВ (А. Пандев) 5
ДАРКО ВЕЛКОВСКИ (Вардар) 5
КИРЕ МАРКОСКИ (Работнички) 5
ВИСАР МУСЛИУ (Вардар) 5
ЈАНИ АТАНАСОВ (А. Пандев) 4
БЛАГОЈА ТОДОРОВСКИ (Шкендија) 3
ТИГРАН БАРСЕГЈАН (Вардар) 3
БЕСИР ДЕМИРИ (Вардар) 2
ФИЛИП ДУРАНСКИ (Работнички) 1
ВАЛМИР НАФИУ (Ренова) 1
АРЃЕНТ ГАФУРИ (Ренова) 1
ЛУКАС ГОИЈАНО (Пелистер) 1
ЈОВАН ПОПЗЛАТАНОВ (Пелистер) 1


ТАБЕЛА - ТРЕНЕРИ
ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 74
ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 38
ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 25
ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 23
АРДИЈАН НУХИУ (Шкупи) 11
ГОРАН СТАНКОВСКИ (Работнички) 6
ВЛАТКО КОСТОВ (Ренова) 3

КОЈ КАКО ГЛАСАШЕ?


ФК ШКЕНДИЈА - Тетово
ФЕРХАН ХАСАНИ (капитен)
ИГРАЧИ:
1. ВИСАР МУСЛИУ (Вардар) 5
2. КРИСТИЈАН СТОЈКОСКИ (Шкупи) 3
3. АРЃЕНТ ГАФУРИ (Ренова) 1
ТРЕНЕРИ:
1. АРДИЈАН НУХИУ (Шкупи) 5
2. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 3
3. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 1

ЌАТИП ОСМАНИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. КИРЕ МАРКОСКИ (Работнички) 5
2. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 3
3. ВАЛМИР НАФИУ (Ренова) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 5
2. АРДИЈАН НУХИУ (Шкупи) 3
3. ГОРАН СТАНКОВСКИ (Работнички) 1

ФК ВАРДАР - Скопје
БОБАН ГРНЧАРОВ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ЗОРАН БАЛДОВАЛИЕВ (А. Пандев) 5
2. КРИСТИЈАН СТОЈКОСКИ (Шкупи) 3
3. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 5
2. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. ЈАНИ АТАНАСОВ (А. Пандев) 3
3. ЈОВАН ПОПЗЛАТАНОВ (Пелистер) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 3
3. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 1

 

ФК СИЛЕКС - Кратово
МАРЈАН МИЦКОВ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ЉУПЧО ДОРИЕВ (А. Пандев) 5
2. БЛАГОЈА ТОДОРОВСКИ (Шкендија) 3
3. ФИЛИП ДУРАНСКИ (Работнички) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 5
2. ГОРАН СТАНКОВСКИ (Работнички) 3
3. АРДИЈАН НУХИУ (Шкупи) 1

ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 3
3. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија)
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев)

 

ФК А. ПАНДЕВ - Струмица
САШКО ПАНДЕВ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ФУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 5
2. БОБАН НИКОЛОВ (Вардар) 3
3. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ВЛАТКО КОСТОВ (Ренова) 3
2. ЧЕДА ЈАНЕВСКИ (Вардар) 1

ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БОБАН НИКОЛОВ (Вардар) 3
3. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 3
3. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 1


ФК РБОТНИЧКИ - Скопје
ДУШКО ТРАЈЧЕВСКИ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ДАРКО ВЕЛКОСКИ (Вардар) 5
2. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 3
3. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 5
2. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

ГОРАН СТАНКОВСКИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 5
2. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 3
3. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 5
2. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 3
3. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 1

ФК ШКУПИ - Скопје
СУАД ЗЕНДЕЛИ (капитен)
 
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. БЕСИР ДЕМИРИ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ГОРАН СТАНКОВСКИ (Работнички) 1

АРДИЈАН НУХИУ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ВИСАР ДЕМИРИ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ГОРАН СТАНКОВСКИ (Работнички) 1


ФК ПОБЕДА -  Прилеп
ДАВОР ТАЛЕСКИ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. МАРЈАН РАДЕСКИ (Шкендија) 5
2. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 3
3. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

СЛАВОЉУБ БУБАЊА (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

 

ФК РЕНОВА - Тетово
ФИСНИК НУХИ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 3
3. АРДИЈАН НУХИ (Шкупи) 1

ВЛАТКО КОСТОВ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ЛУКАС ГОИЈАНО (Пелистер) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

 


ФК ПЕЛИСТЕР - Битола
БЛАГОЈА ЉАМЧЕВСКИ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ЗОРАН БАЛДОВАЛИЕВ (А. Пандев) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1

СПАСЕ РИСТЕВСКИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. БЕСАРТ ИБРАИМИ (Шкендија) 3
3. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1


ФК СКОПЈЕ - Скопје
ДАРИО ДЕСНИЌ (капитен)

ИГРАЧИ:
1. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 5
2. ТИГРАН БАРСЕГЈАН (Вардар) 3
3. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЧЕДЕ ЈАНЕВСКИ (Вардар) 3
3. АРДИЈАН НУХИУ (Шкупи) 1

ЉУПЧО МАРКОВСКИ (тренер)
ИГРАЧИ:
1. ХУАН ФЕЛИПЕ (Вардар) 5
2. ФЕРХАН ХАСАНИ (Шкендија) 3
3. ЈАНИ АТАНАСОВ (А. Пандев) 1
ТРЕНЕРИ:
1. ЌАТИП ОСМАНИ (Шкендија) 5
2. ЖИКИЦА ТАСЕВСКИ (Силекс) 3
3. ПАНЧЕ СТОЈАНОВ (А. Пандев) 1Датум: 16.12.2017, 10:52
Статијата е прочитана 2917 пати.

НАЈНОВИ ВЕСТИ
19.04.2018
19.04.2018
19.04.2018
19.04.2018
19.04.2018
МИКС
повеќе >
SPORT.COM.MK 2014. сите права задржани
DEVELOPED BY Nextsense